1.	Name of Programme:	Imagining and Writing the Gothic (Code: ILF01S)				
2.	Name of Programme Partner:	Hong Kong International Literary Festival Limited (HKILF) was founded in 2001 to celebrate reading and literature in the community. Every autumn, HKILF presents both established and emerging writers featuring works in translation, literary fiction and non-fiction, poetry, theatre and scriptwriting. Since 2012, HKILF has also organised an annual Young Readers Festival in the spring, which features children's book authors and caters specifically to primary and secondary school students. Writers participate in public and in-school interactive workshops and talks in order to engage students and inspire them to become readers and writers.				
3.	Programme Aims and Expected Outcomes:	 By the end of the programme, the participants will have an opportunity to – be familiarised with the Gothic genre and its key ideas; explore different text types, such as films, short stories, poems and novels; interact with renowned international and local authors in a workshop setting and with an academic from a local university; and develop creative writing skills by writing their own creative work. 				
4.	Programme Content:	 This is an 11-hour literature programme over a total of five weeks. During the programme, the participants will – read texts ranging from a Gothic short story, a poem, to an extract from a classic Gothic novel; be given a general introduction to the Gothic genre in an interactive lecture led by an academic from a local university; watch a screening of a contemporary Gothic film that functions as comparison and supplement to their reading; exercise their creativity in response to the Gothic theme through writing, with the guidance of an internationally renowned writer of young adult Gothic fiction and a local author who are skilled in leading writing workshops for teenagers; produce a short story or a piece of flash fiction to be published online with selected entries to be published in a small print anthology. 				

5.	No. of Sessions:	 5 sessions of 1 – 3 hours each; 11 hours in total Each participating school will be allocated to <u>ONE CLASS</u> of 5 sessions (1 – 3 hours each). Each class will accommodate participants from more than one school. Students are required to attend <u>ALL sessions</u>. 					
6.	Participants:	 Student participants: 5 (min.) to 7 (max.) S4 – S5 students per school Teacher participant(s): 1 (min.) to 2 (max.) English Language teacher(s) per school Teacher's role: To observe the learning process of their students and supervise and support their learning. 					
7.	Programme Dates and Time:	Class	Session	Date	Time		
		Class A Class B	Session 1 Session 2 Session 3 Session 4 Session 5 Session 1 Session 2 Session 3	3 Feb 2018 (Sat) 10 Feb 2018 (Sat) 3 Mar 2018 (Sat) 10 Mar 2018 (Sat) 17 Mar 2018 (Sat) 3 Feb 2018 (Sat) 10 Feb 2018 (Sat) 3 Mar 2018 (Sat)	10:00 a.m. – 1:00 p.m. (3 hrs) 10:00 a.m. – 11:00 a.m. (1 hr) 10:00 a.m. – 12:00 noon (2 hrs) 10:00 a.m. – 12:30 p.m. (2.5 hrs) 10:00 a.m. – 12:30 p.m. (2.5 hrs) 2:00 p.m. – 5:00 p.m. (3 hrs) 2:00 p.m. – 3:00 p.m. (1 hr) 2:00 p.m. – 4:00 p.m. (2 hrs)		
			Session 4 Session 5	10 Mar 2018 (Sat) 17 Mar 2018 (Sat)	2:00 p.m. – 4:30 p.m. (2.5 hrs) 2:00 p.m. – 4:30 p.m. (2.5 hrs)		
8.	Programme Venues:	Lecture room in university or other venues (to be confirmed)					
9.	How to Apply:	Complete and fax the Application Form (Annex II) to Language Education and SCOLAR Section					
10.	Remarks:	 Lots will be drawn in case of over-enrolment. Schools will be informed of the application result directly by Programme Partner. 					